Cartofii prăjiți belgieni au ajuns și în România. Întâi la Neversea, acum la SIAB, apoi la Untold

Nu mai este un secret faptul că cei mai buni cartofi din lume se fac în în Belgia, căci belgienii sunt cei mai buni la acest capitol.

Cartofii prăjiţi belgieni sunt un deliciu şi se servesc la orice ocazie. Oamenii din Belgia când vor să sărbătorească o reuşită, ies la o porţie de cartofi prăjiţi, în oraş. Pe care o asezonează cu sos de maioneză, ketchup sau chilli, ori brânză.

Peste tot prin Bruxelles, tonetele unde se fac şi se vând cartofi proaspăt prăjiţi, sunt pline ochi şi oamenii aşteaptă la coadă. Foarte bine pătrunşi, crocanţi la exterior şi moi la interior, aşa ies cartofii din Belgia.

Deliciosii cartofii prăjiți belgieni au ajuns in sfârșit și în România
Specialistii apreciază ca cei mai buni cartofi din lume sunt cei făcuți după rețeta belgiana. Iar acest preparat culinar urmeaza să fie propus sa fie trecut in patrimoniul mondial UNESCO.
Ca o validare a calității lor, aceste preparate au putut fi degustate întâi la NEVERSEA, acum la Salonul International Auto București și urmează si la UNTOLD. Asta grație antreprenorului român Titus Marin, care a trăit peste un sfert de secol la Bruxelles.

Potrivit unei legende, în jurul anului 1850, în Belgia, a apărut băţul de cartofi. Domnul Fritz (de unde și numele de FRITE ), negustor in târguri din Belgia, a început să vândă bețișoare de cartofi prăjiți în timpul târgurilor.

Astfel Belgium Freis, cartoful prajit belgian cu savoarea lui autentica fiind prajit in doua bai de untura de vita la temperaturi diferite cu timp de repaus, crocant exterior si gingas in interior ajunge prin Taste Of Belgium in Romania pentru a delecta gustul nostru rafinat.

Micul stick de cartofi s-a născut așadar în secolul al XVII-lea în Namur, un oraș din Wallonia situat la 70 km sud de Bruxelles și la 60 km de granița cu Franța.

Oamenii din Namur obișnuiau să pescuiască în Meuse și să prăjească peștele pentru masă. Cu toate acestea, în timpul unei ierni deosebit de aspre, Meuse înghețase. Așa că ar fi avut ideea de a prăji cartofi în loc de pește.

Astfel Belgium Freis, cartoful prajit belgian cu savoarea lui autentica fiind prajit in doua bai de untura de vita, crocant exterior si gingas in interior ajunge prin Taste Of Belgium in Romania pentru a delecta gustul nostru rafinat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *